RECENSIONER
Läsarkommentarer till Via Amorosa av Jan Gudmundsson

Läsare 1: Som ett ymnighetshorn flödar bilder, färger, musik, syner, sensualism, scener, drömmar! Vilken bedrift! Du är kunnig, påläst och bildad. Besitter kunskap om de mest skilda ting. Och du är rolig! Imponerande!

Läsare 2: Jag läser boken som en myllrande gobeläng och en humoristisk skröna men också som den arkitektoniska skapelse som da Vicenzas motto talar om, en konstfärdig byggnad där valven består av metaforer, frågor, utrop och andra retoriska konstgrepp. Sådana är din bok full av och läsaren känner att varje ord fogats in i helheten med den största omsorg. Tack för den läsupplevelsen!

Läsare 3: Berättelserna galopperar i ett härligt tempo och man läser på men romanen förtjänar att läsas om i bitar, för scenerna är fullmatade och språket svingar sig utan skyddsnät. Mitt i satsen kan ku göra helt om och fortsätta med att berätta något annat, i en andhämtning och utan att tappa bort någonting. Ekvilibrism.

Läsare 4: Att läsa din bok var omskakande, när jag fick följa din huvudperson i rasande tempo i hans fantastiska, våldsamma och bisarra upplevelser, då och då avbrutna av någon nästan “idyllisk” paus för andhämtning. Språket och de många associationerna drog mig med och min läsning blev närmast rastlös ungefär som när jag läser en deckare.


LaGun Tomtebogatan 53, 113 38 Stockholm, 08-30 92 46 e-post: info@lagunforlag.se